SICK ROBOT ROADSHOW – Be part of shaping the future!

SICK Robot Roadshow 2020

Un eveniment organizat de SICK în colaborare cu SCHUNK și KUKA

Evenimentul s-a desfășurat la Sibiu, în data de 18 februarie 2020, în sala de conferințe de la Mercure Sibiu Airport, și la Oradea, în data de 20 februarie 2020, la Hotel International din Băile Felix.

Colaborarea în siguranță dintre om și robot a fost tematica principală a acestui eveniment tehnologic. Participanții au putut vedea pe durata workshop-urilor roboți, grippere, echipamente de luat vederi și tehnologii de siguranță acționând pe modele funcționale. SICK Robot Roadshow s-a desfășurat ca o platformă interactivă de schimb de informații, unde s-au purta discuții cu experți în robotică.

Workshop SICK – Senzori pentru robotică

Sick a arătat rolul crucial al senzorilor în colaborarea om-robot (HRC – human-robot collaboration). Datorită senzorilor SICK, robotul va percepe mai precis și va manipula mai în siguranță – acestea fiind cerințele pentru o colaborare strânsă dintre om și robot în tot ceea ce ține de provocările din domeniul roboticii – Robot Vision, Safe Robotics, End-of-Arm

Tooling, Position Feedback și Safety Services.

https://www.sick.com/at/en/sick-austria/sick-romania/w/about-sick-romania/

Workshop KUKA „Cobot” – soluția HRC de la KUKA pentru aplicația dumneavoastră

KUKA a arătat diferențele dintre coboți și roboți industriali obișnuiți și a oferit o imagine de ansamblu asupra structurii, funcției și siguranței robotului HRC LBR iiwa. Au fost prezentate posibilele domenii de aplicare ale robotului ușor (lightweight robot – LBR) și posibilele utilizări ale roboților HRC.

https://www.kuka.com/ro-ro

Workshop Schunk – Prehensiunea inteligentă și senzitivă

Schunka prezenta tgrippere pentru sisteme inteligente de prindere, dedicate fiecărui nivel de colaborare om-robot.

Diferitele sisteme de prindere au discutate folosind exemple concrete din mediul industrial.

https://schunk.com/ro_en/homepage/